The new steps and the wooden terrace
The new steps and the wooden terrace

1/10

 

"Austrian" Garden

 

The slope, the huge rocks brought  into the site previously, and the house style resembled an Austrian landscape. 

Due to construction of a new apartment  in the house basement, the site needed adjustments to the existing  terrain and had to correspond to the new needs. Moreover, the owners wished the overall look to be uplifted. 

It was decided to leave the most of the existing garden elements on the site and give it an Austrian flavor. The rocks and the little bridge were relocated to the new planting areas, the existing well was incorporated in the design as well.

There were redesigned some paths and added new steps, also, built some new sloping terraces enframed by low retaining stone walls, and installed a new wooden terrace in front of the basement apartment. To soften the site borders there were planted shrubs, perennials and grasses. The blooming pennisetums  make the planting look light and airy and compliment the facade of the house.  

Installed: 2016

Location: Vilnius.

Photos by Auksė Dobilienė

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.