The Preserved Pond
The Preserved Pond

press to zoom
Front Path
Front Path

press to zoom

press to zoom
The Preserved Pond
The Preserved Pond

press to zoom
1/14

Bauhaus Garden

 

The front garden of a Bauhaus style house in the woods needed some remake. Though built in 2004, the house, with a recently renovated facade, looked crisp, elegant and timeless. The driveway was a long axis with a  round parking place near the entrance to the house, and the lawn paths were from  granite slabs and round.  Also, the yard comprised a curvilinear concrete pond on the left and some pines as well as Hydrangea, Rhododendron, and yew shrubs.

The idea was to transform the space in such a way which would enhance the beauty of the architecture, as well as make the front garden as cosy and welcoming as possible.    

The project involved correction of the outlines of the driveway  by cutting it out and forming new corners from the existing clincer slabs along the axis, which would accentuate the volumes of the house. Also, the circular paths in the lawn have been replaced by new straight stepping-stone paths. Along the perimeter of the front yard, the front house and around the pond there have been installed new lush planting borders. Planting included medium high deciduous trees, shrubs, perennials and grasses which would link the garden with the house, the paths and the surrounding landscape.  

The front garden has become kind of a sanctuary where one can to full extent enjoy the greenery, the flowers, and the scents lingering on the air.

 

Installed: 2018

Location: Vilnius

Architecture: Algirdas Norkūnas

Interior: Nijolė Norkūnienė

Photos by Asta Grabauskienė

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom