IN PROCESS

Alpine Garden, Vilnius

Client:

Name

Private Residence

Architecture

Year

Images
Aukse Dobiliene

The house, the slope towards the river, and the huge rocks braught to the site previously had an Austrian for alpine flavor.  Due to construction of a new apartment  in the house basement, the site needed adjustments to the existing  terrain, and the owners wished the overall look to be uplifted. 
It was decided to leave the most of the existing garden elements to keep the same mood. The rocks and the little bridge were relocated to the new planting areas, and the existing well was incorporated in the design as well.
There were redesigned some paths and added new steps, also, built some new low retaining stone walls, and installed a new wooden terrace in front of the basement apartment. To soften the site borders there were planted shrubs, perennials and grasses. The blooming Pennisetum alopecuroides  make the planting look light and airy and compliment the facade of the house.  

Images:

Year:

Year: